Een spetterende NATIONALE FEESTDAG!

21 juli, Belgische nationale feestdag. Een speciale editie, want voor de eerste keer vieren we onze onafhankelijkheid op Burkinese bodem. Sommigen onder ons lopen duidelijk over van het enthousiasme en kunnen daardoor moeilijk slaap vatten. In de ochtend zijn ze dan ook helemaal niet uit hun bed te krijgen. Waarom zouden ze ook opstaan? Het is een (weliswaar Belgische) feestdag, dus vakantie, toch?

Met kriebels in de buik besluiten enkele moedige zielen om zich aan de ontbijttafel te wagen. Met een broodje achter de kiezen is het tijd voor de volgende stop. De badkamer is een druk bezochte plaats vandaag: de sporen van een verloren nachtrust worden in de mate van het mogelijke weggespoeld. Iedereen maakt zich op voor een spetterende dag.

Sommigen trekken naar de werf, anderen verkiezen onze feestdag te vieren zoals de meeste van onze landgenoten dat doen: met een dagje platte rust of met de billen op een zitmeubel naar keuze. De Burkinabezen zijn duidelijk onder de indruk van zoveel nationale trots: we ontvangen die dag bezoek van meerdere delegaties. Onze (achter)deur staat wagenwijd open. Wat een dag!

Voor volgend jaar hopen we wel op een diarreevrije nationale feestdag.

Tom


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s