Who said we couldn’t do a ‘little’ ride to Ghana

Aangezien de voorlaatste groep weer naar Belgie is vertrokken, vonden wij het als overblijvers een goed idee om een fietstochtje naar Ghana te organiseren. Dit tripje zat al langer in onze gedachten aangezien iemand ooit zei dat het maar 15km fietsen was tot de grens. Die gemakkelijke fietstocht bleek uitdagender te zijn dan verwacht: Het werd namelijk een fietstocht van 70km. De rit was bovendien vol met ups en downs en het wegdek had – u gelooft het misschien niet- meer putten dan de gemiddelde Belgische weg.

Gepakt met 5 flessen water en een degelijke picknick begonnen we aan het avontuur. Het was een mooie maar uitzonderlijk warme dag voor deze periode van het jaar. Al spoedig hadden we de douanepost van Burkina Faso bereikt. Daar ondervonden we geen enkele problemen, maar werden wij juist greprezen voor ons goede nationale voetalelftal. Aangezien we geen visum voor Ghana hadden, ging de Ghanese controlepost misschien wel een struikelblok worden. We moesten hier dus onderhandelen om toch het land binnen te mogen. Gelukkig zijn we op een uiterst vriendelijke douanier gestoten, Bismark, die ons met volle enthousiasme heeft begeleid naar de eerste grote stad in Ghana: Tumu. Hier werden wij hartelijk ontvangen door de plaatselijke bevolking. Bij het binnenfietsen van de stad viel de betere levensstandaard ons meteen op en tijdens de middaglunch heeft onze Ghanese vriend ons hier wat meer over verteld en heeft hij ons bovendien heel wat bijgebracht over het land zelf. Vervolgens bezochten we samen de electriciteitscentrale die Burkina Faso van elektriciteit voorziet, reden we rond in een Ghanese taxi en aten we de eerste ijsjes van onze hele reis in Afrika.

Het was helaas een kort bezoekje. We hoopten immers voor het donker terug thuis te raken, maar hebben daarin hopeloos gefaald. Wij moesten meer dan een uur onder de heldere sterrenhemel naar huis terugfietsen. Maar om jullie gerust te stellen, we zijn alle vier veilig en wel thuis geraakt. En als je ons achteraf zou vragen of deze ervaring de zware fietstocht waard was, zullen we alle vier met volle overtuiging zeggen dat dat het zeker was.

 

Inneke, Lina, Melanie & Thomas

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s